homecontact

Hoofdnavigatie

Afgeronde projecten in Delft


 Bezoek van de burgemeester uit Tshwane gaat door!

 

Afgelopen maandag bereikte ons het bericht dat de burgemeester van Tshwane Dr. G.M. (Gwen) Ramakgopa met een delegatie van nog 4 mensen een bezoek aan Delft zal brengen. De delegatie vanuit onze zusterstad zal van zondagmorgen 3 maart t/m woensdagmiddag 5 maart in Delft zijn.

Het bezoek staat vooral in het teken van de evaluatie van de lopende gemeentelijke projecten en het maken van nieuwe afspraken hieromtrent. Het gaat dan om sociale woningbouw, stadsontwikkeling en HIV/AIDS. Ook zal aandacht besteed worden aan de ontwikkeling van Extention 5. Dit gebied is gelegen in een van de armste delen van Mamelodi. Hier wordt met behulp van de afdeling Bouwkunde van de TU Delft een zelfbouwproject ontwikkeld, waarbij de gemeente Delft aansluitend/aanvullend de bouw van een buurthuis financiert.

Om een en ander inzichtelijk te maken voor onze bezoekers zal er een bezoek gebracht worden aan woningbouwcorporatie DuWo, waar een en ander verteld zal worden over de geschiedenis van de sociale woningbouw in Nederland en over het functioneren van een woningbouwcorporatie. Daarnaast zullen in Delft en in Den Haag sociale woningbouwprojecten bezocht worden o.l.v. woningbouwcorporatie Vidomes en het Stadsgewest Haaglanden.

Daarnaast zal van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om de bezoekende burgemeester te informeren over wat er verder in Delft ten behoeve van onze stedenband in Zuid-Afrika gebeurt.

Alle relevante mensen, instellingen en organisaties hebben daartoe inmiddels al een uitnodiging ontvangen.

Deze bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 4 maart. Het begint om 16.00 uur en vindt plaats in het Delftse Stadhuis (Markt 1).

Tijdens de bijeenkomst kan in de eerste plaats kennis gemaakt worden met onze bezoekers en daarnaast zullen er door de betrokken organisaties in Delft korte presentaties gehouden worden over de verschillende lopende projecten.

Iedereen is van harte welkom!!
 

Voorstelling "Eigentijdse Helden door jongeren uit Mamelodi en Delft een groot succes

Het project Showcase was een groot succes. In juni 2007 vond een uitwisseling plaats tussen zeventien jongeren uit Mamelodi (Zuid-Afrika) en zestien jongeren uit Delft Ze gaven meerdere malen en een show "Eigentijdse Helden", ook wel "Showcase" genoemd, die bestond uit muziek, toneel en poŽzie. Deze show is het resultaat van de samenwerking tussen een muziekschool in de Delftse zusterstad Mamelodi, de VAK en St. Stedenband Delft-Mamelodi.

 

De Showcase is onderdeel van een langer lopende samenwerking met CAFCA (Committed Artists for Cultural Advancement), die een muziekschool zijn begonnen in de township Mamelodi, onderdeel

van de stad Tshwane, het voormalige Pretoria in Zuid-Afrika. Het is een van de projecten die vanuit Delft ondersteund worden. De samenwerking voor dit muziekproject is drie jaar geleden gestart en heeft in Mamelodi al tot aansprekende resultaten geleid. De Delftse partners, de Stichting Stedenband Delft Mamelodi/Tshwane en De VAK (Centrum voor de Kunsten), ondersteunen de opbouw van de muziekschool door het leveren en/of financieren van instrumenten, technische apparatuur, een

onkostenvergoeding voor de vrijwillige docenten en werkbezoeken van de docenten aan De VAK. Verschillende maatschappelijke organisaties in Delft hebben acties georganiseerd waarbij geld voor verdere versterking van de school beschikbaar kwam. De Showcase moet een hoogtepunt worden binnen de muzikale samenwerking.

 

 Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland beheerde "Hagana Juventus Musica Fonds", Fonds 1818, Hivos,  Kalibra b.v,, ComputerPlan, St. Delft-Mamelodi, Tuincentrum Bram Marrewijk,  B&L Accountants, KKP Wallast, Jazzcafe Bebop, Jacqueline van de Bout, Cafť Verderop, Chilp, Rotary Vrijhof, Westvest Notarissen, CLD, VAK, centrum voor de Kunsten, De Nieuwe Amateur, Rugby Delft, Kruithuis, Rotary Vermeer, Vanderburgvanderzijden, Tick, Leonidas,  Lions  Anthony van Leeuwenhoek, Brandweer Delft-Rijswijk, CLD, Vierhovenkerk, Martien de Man, Skike (www.skike.org) en Nyama en Het Koetshuys

Lees hier verder.
 
 

Show in VAK, Centrum voor de kunsten

Delft heeft een stedenband met Mamelodi een township van Johannesburg bij Tshwane (Pretoria) in Zuid-Afrika. Het platform Delft/Mamelodi ondersteunt projecten in die stad en een van die projecten is de muziekschool, die met onder andere Delftse fondsen muziekinstrumenten hebben kunnen kopen.

 

De VAK is al drie jaar een vast stage adres voor docenten van de muziekschool uit Mamelodi. Dit jaar is er voor het eerst een uitwisseling met leerlingen van de muziekschool daarvandaan. Op maandag 4 juni komen zeventien kinderen, jongeren en vier begeleiders uit Malmelodi naar Delft.

 

Zij zullen hier op verschillende lokaties een show gaan spelen met zestien jongeren uit Delft, genaamd de Show-case. Het verhaal gaat over helden en heldinnen vertaalt naar deze tijd onder leiding van Janny Wessing en Lizet huizing. Ze gaan o.a. optreden bij middelbare scholen in Delft, in het Cultureel centrum van de TU, het stadhuis, de MWS, bij de VAKit en ook een eigen concert in de Binnenhof op maandag 11 juni om 20.00 uur.

 

Iedereen is natuurlijk van harte welkom.

 

Houdt deze plek in de gaten voor meer en gedetailleerde informatie.

Show in Stadhuis Delft op 9 juni 2007

Op zaterdag 9 juni om 20.000 uur zal een show met het thema Helden vertoond worden in het Stadhuis door 16 jongeren uit Delft en 17 jongeren uit Mamelodi/Zuid Afrika.

 

Kaarten zullen die avond verkrijgbaar zijn aan de zaal voor 10 euro

 

Iedereen is van harte welkom.