homecontact

Hoofdnavigatie

Archief 2012


Loterij

Zij een kans op een betere toekomst, u een kans op een reis naar Zuid Afrika!

 

Beste deelnemer,

 

Ondanks het werk, promotie en enorme inzet is het niet gelukt ons doel te bereiken:  de verkoop van minimaal 2000 loten en daarmee het verloten van de reis voor twee personen naar Zuid-Afrika. De trekking van de loterij "zij een kans op een beter leven,  u op een reis naar Zuid-Afrika”, op 27 april 2012 - op African Freedom Day, heeft dus niet plaatsgevonden. We hebben slechts 84 loten verkocht. De opbrengst van § 840,00 wordt besteed aan een nieuw project van onze stichting in Mamelodi: waste management.

 

Elizabeth Mpyc -iedereen noemt haar Baba- is vorig jaar begonnen met het geven van voorlichting op scholen over bewustwording van de publieke ruimte, het niet meer dumpen van troep en daarmee het verbeteren van gezondheid. Maar Baba geeft niet alleen voorlichting over afval, ze creŽert met het ophalen en verkopen van afval ook banen voor vrouwen.  Dit project heeft op bescheiden schaal een goede start gemaakt. Er zijn er nu acht vrouwen aan het werk in Mamelodi.

 

Voor het ophalen, opslaan en afvoeren van afval is natuurlijk een uitrusting nodig, zoals: beschermende kleding en schoenen, pikstokken, opslagtonnen en vervoer. Met de opbrengst van de loterij kunnen we Baba een startsubsidie geven om materiaal aan te schaffen. Voor het afvoeren van het afval heeft Baba een vrachtwagentje op haar verlanglijstje staan. Hiermee kan ze aan schaalvergroting denken. Dit is de volgende stap in ons project. 

Ondanks dat we ons doel niet hebben gehaald, kijken we toch tevreden terug. Dankzij uw deelname kunnen wij Baba een startsubsidie geven voor de aanschaf van materiaal en kan zij samen met een aantal vrouwen veilig werken aan een betere en duurzame leefomgeving in Mamelodi.

 

Wij willen iedereen enorm bedanken voor deelname aan de loterij. Jammer voor ons en voor u dat de trekking niet doorgaat en we twee mensen niet blij kunnen met maken met een mooie reis naar Zuid-Afrika.   Uw bijdrage is zeker geen WASTE OF MONEY !!!

 

Nogmaals hartelijke dank!

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van stichting Stedenband Delft-Mamelodi